Fredagsevent – Vad mäter och analyserar vi i våra RGK-vattenreningar och varför… Praktiska tips och trix

  • by

På fredagseventet den 27/11 gav vi en översikt av instrumenteringen på rökgasreningen samt kondensatvattenreningen. Vi utgick från två modeller på rökgasrening, en med trestegsskrubber (surt- neutralt- och kondensorsteg) och en rökgasrening med ett kondensorsteg.

Förslag ges på placering av mätinstrument för olika parametrar och uttag för handprov.

Vi tog även upp exempel på vilka problem i sin process man kan upptäcka med on-linemätning och provtagning.

På detta webinar var det runt 40 personer som lyssnade så det tyder på ett stort intresse för dessa frågor. Ett nytt webinar med en djupdykning på enskilda parametrar såsom pH-mätning och susp/turbiditetsmätning kan vara på sin plats längre fram.

Ni kan lyssna på eventet som är inspelat här. För att titta på presentationen följ denna länk.

Vänlig hälsning Matarvattensektionen och SIAWPS EC

Leave a Reply